معرفی برنج باب خانه آستانه اشرفیه استان گیلان
برنج سرلاشه که در شهر آستانه اشرفیه استان گیلان به برنج باب خانه (باب میل اهل خانه) یا باب منزل معروف است برنجی کمیاب و با قیمت مناسب می باشد این برنج مخصوص استان گیلان است که تفاوت آن با برنج استان های دیگر در دانه بندی و پاکسازی ضایعات آن می باشد.
نحوه تولید برنج باب خانه
در استان گیلان شلتوک یا جوی برنج وقتی وارد کارخانه ی برنج کوبی می شود در زمان فرآوری با دستگاه پوست کن با فشار پوست برنج را جدا می کنند و سپس آن را دانه بندی و الک (سورتینگ) کرده و به دو نوع برنج سالم و نیم دانه تقسیم می کنند و همزمان بوجار هم رویش انجام می شود یعنی ضایعات و خاک و خاشاک آن جدا می شود.
برنج باب خانه برنجی با هدف تجاری
اما باز برنج سالم درون خود کمی برنج های ریز و ضایعات دارد که فروشنده ها برای ارائه ی برنج اعلاء و کاملاً درشت و سالم به مشتریان یکبار دیگر بر روی برنج سالم خروجی از مرحله ی اول، دانه بندی(الک) و بوجار انجام می دهند که در نتیجه ی آن دو نوع برنج اعلاء و برنج باب خانه تولید می گردد.
تفاوت برنج باب دانه با برنج نیم دانه
درنتیجه برنج باب خانه نسبت به برنج نیم دانه هم دارای دانه هایی درشت تر (همراه برنج سالم) و هم تمیزتر می باشد زیرا این برنج دوبار الک و پاکسازی می شود (بوجار کامل) و هم قیمت مناسب تری نسبت به برنج سالم و اعلاء دارد.
مزیت برنج باب خانه بر برنج نیم دانه و اعلاء
بنابراین برنجی تولید می شود که نه آنقدر مثل نیم دانه ریز است که نتوان در حالت عادی با آن پلو پخت و نه آنقدر درشت و سالم و اعلاء است که با قیمتی بالا مخصوص مهمانی و مراسمات باشد.
برنج باب خانه برنجی باب میل اهل خانه
پس برنج باب خانه بسیار مناسب مصرف خانگی می باشد.
درباره این سایت